ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ
ΑΞΟΝΑΣ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΜΑΘΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΔΡΑΣΗ: ΤΟΠΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ
Η παραδοσιακή κουζίνα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της
παράδοσης που περνάει από γενιά σε γενιά στις μέρες μας και ομορφαίνει την
καθημερινότητά μας. Το περιβάλλον, δηλαδή ο ίδιος ο τόπος, ήταν αυτός που
καθόρισε τι θα τρώνε οι άνθρωποί του.
Επηρεασμένη από πολλούς και διαφορετικούς
πολιτισμούς, η καστοριανή τοπική κουζίνα ενσωμάτωσε σταδιακά τις γεύσεις των
τοπικών προϊόντων και πρωταγωνίστησε στο καστοριανό τραπέζι.
Οι μαθητές/-τριες
του σχολείου μας γνώρισαν τις κλασικές συνταγές της παραδοσιακής καστοριανής
κουζίνας και προσπάθησαν να τις συνοψίσουν σε μικρά εγχειρίδια παραδοσιακών
συνταγών.
Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε από όλους/-ες τους μαθητές/-τριες να
καταγράψουν παραδοσιακές καστοριανές (κατά κύριο λόγο) συνταγές, οι οποίες
συγκεντρώθηκαν ανά τάξη και εικονογραφήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά.
Αποτέλεσμα
της προσπάθειάςμας ήταν η συγγραφή 5 εγχειριδίων συνταγών από τις τάξεις Β’,Γ’
Δ’ Ε’ και Στ’, ενώ οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης επιμελήθηκαν την εικονογράφηση
των βιβλίων μαγειρικής της Δ’ και Ε’ τάξης.
Ομάδα δράσης: Μπίρτσου Βασιλική(συντονίστρια)
Ιωαννίδου Μαρία
Πανάτσα Ναταλία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου