Επικοινωνία

Δημοτικό Σχολείο Κορησού

Τηλ.: 2467307075
mail@dim-koris.kas.sch.gr,

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

«Ελλάδα, μια φανταστικά υπέροχη χώρα».

Η εκπαιδευτικός Αγνή Παπαϊωάννου και οι μαθητές του Τμήματος ένταξης του 6/θ Δημοτικού σχολείου Κορησού σε συνεργασία με το 9ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς υλοποιούν  ένα εθνικό πρόγραμμα e-Twinning, με τίτλο «Ελλάδα, μια φανταστικά υπέροχη χώρα».
Τι είναι το e-Twinning?
Το e-Twinning είναι η κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης.
Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λ.π.) που εργάζεται σε σχολεία των συμμετεχόντων Ευρωπαϊκών χωρών, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας μάθησης.
Σχετικά με το έργο
Παιδιά από δύο σχολεία της Καστοριάς θα κάνουν γνωστές τις ομορφιές της πόλης τους μέσα από την παραγωγή πρωτότυπου παιδαγωγικού υλικού. Θα κατασκευάσουμε λοιπόν ένα βιβλίο με τις ομορφιές της Καστοριάς και ένα επιτραπέζιο. Το υλικό θα σταλεί σε μαθητές που φοιτούν σε Τμήματα ένταξης όλης της Ελλάδας. Θα ξεκινήσουμε από τις πιο μακρινές πόλεις χιλιομετρικά. Πιο αναλυτικά, κάθε εβδομάδα θα μαθαίνουμε για μια πόλη ,θα φτιάχνουμε ένα επιτραπέζιο για την πόλη αυτή το οποίο θα στέλνουμε ταχυδρομικώς μαζί με το υλικό για την Καστοριά. Οι μαθητές που θα πάρουν το υλικό θα παίξουν τα επιτραπέζια και θα δημιουργήσουν το δικό τους υλικό το οποίο θα στείλουν με τη σειρά τους σε εμάς.
Το σχολικό έτος 2017-2018 θα στείλουμε σε 27 πόλεις-σχολεία το υλικό μας.
Οι εργασίες μας ξεκίνησαν.
Μάθαμε για την πανέμορφη πόλη μας την Καστoριά και δημιουργήσαμε έναν τουριστικό οδηγό για την πόλη και δύο επιτραπέζια. Αυτό το υλικό θα το ταχυδρομήσουμε σε όλα τα συνεργαζόμενα σχολεία σε όλη την Ελλάδα.




Το πρώτο συνεργαζόμενο σχολείο είναι το μακρινό νησί Νίσυρος.
Αφού είδαμε στον χάρτη που βρίσκεται η Νίσυρος στη συνέχεια είδαμε δύο βίντεο για να εξερευνήσουμε το νησί.
Στη συνέχεια με τις πληροφορίες που συλλέξαμε φτιάξαμε δύο επιτραπέζια για τη Νίσυρο.
Το σχολικό έτος 2017-2018 θα στείλουμε σε 27 πόλεις-σχολεία το υλικό μας.


Τώρα είμαστε έτοιμοι να ταχυδρομήσουμε το υλικό που φτιάξαμε για την Καστοριά, ώστε να μάθουν στη Νίσυρο για την πόλη μας. Επίσης, μαζί με το υλικό που φτιάξαμε για την Καστοριά θα ταχυδρομήσουμε και τα επιτραπέζια που φτιάξαμε για τη Νίσυρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου