Επικοινωνία

Δημοτικό Σχολείο Κορησού

Τηλ.: 2467307075
mail@dim-koris.kas.sch.gr,

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Καστοριά 29-01-2019
 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 4& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
 Αρ. Πρωτ.: οικ.14776/221 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ & ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Ταχ. Δ/νση : Διοικητήριο
 ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
 Ταχ. Κώδικας : 521.00 Telefax : 2467350217 E. mail. : d.dykm@kastoria.pdm.gov.gr Πληροφορίες : Α. Κομιανού Τηλέφωνο : 2467. 350213
 ΘΕΜΑ: Μέτρα πρόληψης εξάπλωσης γαστρεντερίτιδας.
 Με αφορμή την εκδήλωση αθρόων κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην πόλη του Άργους Ορεστικού, και ανεξάρτητα από την αιτία πρόκλησής τους, προκειμένου να περιορισθεί η εμφάνιση νέων κρουσμάτων, παρακαλούμε, για την παροχή των παρακάτω οδηγιών στους υπεύθυνους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής, προκειμένου να ενημερωθούν μέσω αυτών: 1. Ο σχολικός πληθυσμός, για την τήρηση των βασικών κανόνων ατομικής υγιεινής, όπως παρακάτω αναφέρονται: 1. Επιμελημένο πλύσιμο των χεριών με χλιαρό νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 10-15 δευτερόλεπτα και στέγνωμα χμε τη χρήση πετσέτας μιας χρήσης. Το πλύσιμο των χεριών γίνεται: 
 πριν την κατανάλωση φαγητού.
 μετά την χρήση τουαλέτας. 
 μετά την επαφή με κόπρανα ή εμετό. 
 μετά την επαφή με σκουπίδια. Σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα για τα παιδιά μικρής ηλικίας έχει η επίβλεψή τους, ως προς την εφαρμογή των παραπάνω κανόνων ατομικής υγιεινής. 
2. Σε περίπτωση διαπιστωμένου κρούσματος, συνίσταται η παραμονή του πάσχοντος εκτός της σχολικής μονάδας 
3. Οι υπεύθυνοι των σχολικών κυλικείων, για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, τόσο αυτών που παραπάνω αναφέρονται όσο και αυτών που αφορούν στην προετοιμασία και προσφορά τροφίμων όπως: 
 Συχνό πλύσιμο των χεριών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χειρισμό τροφίμων.  Χρήση γαντιών μιας χρήσης. 
 Σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών και των σκευών που χρησιμοποιούνται στους χειρισμούς τροφίμων. 
 Σχολαστικός καθαρισμός και απολύμανση των χώρων του κυλικείου 
 Εφαρμογή των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής, όπως έχουν εκπαιδευτεί, κατά την αποθήκευση, προετοιμασία, επεξεργασία, διατήρηση και προσφορά τροφίμων. 
 Αποχή από την εργασία του προσωπικού το οποίο έχει νοσήσει, μέχρι και 48 ώρες από την αποθεραπεία του. 
3. Οι υπεύθυνοι για την καθαριότητα των χώρων των σχολικών μονάδων, προκειμένου να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται με επιμέλεια οι χώροι, σύμφωνα με τις παρακάτω οδηγίες:
  Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την καθαριότητα υποχρεούνται να φορούν γάντια και ποδιά μιας χρήσης. 
 Τα αποχωρητήρια πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα και οπωσδήποτε όποτε αυτά είναι λερωμένα. 
 Για τον καθαρισμό των χώρων υγιεινής, (αποχωρητήρια) να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται με διαφορετικό εξοπλισμό από αυτόν που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό άλλων χώρων. 
 Ο καθαρισμός να γίνεται αρχικά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό και να ακολουθεί η απολύμανση με απολυμαντικό (οικιακή χλωρίνη σε αραίωση 1:10) 
  χώροι ή εξοπλισμός που ενδεχόμενα έχουν ρυπανθεί με εμέσματα ή κόπρανα πρέπει να καθαρίζονται αμέσως με ζεστό νερό και απορρυπαντικό ή με πανάκια μιας χρήσης (τα οποία πετάμε σε πλαστική σακούλα), και να απολυμαίνονται με οικιακή χλωρίνη σε αραίωση 1:10 
 Οι χρησιμοποιημένες σφουγγαρίστρες πρέπει να πλένονται με ζεστό νερό και μετά να στεγνώνουν στον αέρα Ευελπιστώντας στη συνεργασία σας, για την προστασία της δημόσιας υγείας, είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση.
 Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια
ΚΟΜΙΑΝΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ
 ΕΠΟΠΤΡΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου