Επικοινωνία

Δημοτικό Σχολείο Κορησού

Τηλ.: 2467307075
mail@dim-koris.kas.sch.gr,

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 
 ΑΞΟΝΑΣ: ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ-ΜΑΘΗΣΗ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 
 ΔΡΑΣΗ: ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ 


    Η παραδοσιακή κουζίνα αποτελεί σημαντικό κομμάτι της παράδοσης που περνάει από γενιά σε γενιά στις μέρες μας και ομορφαίνει την καθημερινότητά μας. Το περιβάλλον, δηλαδή ο ίδιος ο τόπος, ήταν αυτός που καθόρισε τι θα τρώνε οι άνθρωποί του.
     Επηρεασμένη από πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς, η καστοριανή τοπική κουζίνα ενσωμάτωσε σταδιακά τις γεύσεις των τοπικών προϊόντων και πρωταγωνίστησε στο καστοριανό τραπέζι.
     Οι μαθητές/-τριες του σχολείου μας γνώρισαν τις κλασικές συνταγές της παραδοσιακής καστοριανής κουζίνας και προσπάθησαν να τις συνοψίσουν σε μικρά εγχειρίδια παραδοσιακών συνταγών. Πιο συγκεκριμένα, ζητήθηκε από όλους/-ες τους μαθητές/-τριες να καταγράψουν παραδοσιακές καστοριανές (κατά κύριο λόγο) συνταγές, οι οποίες συγκεντρώθηκαν ανά τάξη και εικονογραφήθηκαν από τα ίδια τα παιδιά.
     Αποτέλεσμα της προσπάθειάςμας ήταν η συγγραφή 5 εγχειριδίων συνταγών από τις τάξεις Β’,Γ’ Δ’ Ε’ και Στ’, ενώ οι μικροί μαθητές της Α’ τάξης επιμελήθηκαν την εικονογράφηση των βιβλίων μαγειρικής της Δ’ και Ε’ τάξης. 
 Ομάδα δράσης: Μπίρτσου Βασιλική(συντονίστρια)
                           Ιωαννίδου Μαρία 
                           Πανάτσα Ναταλία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου