Επικοινωνία

Δημοτικό Σχολείο Κορησού

Τηλ.: 2467307075
mail@dim-koris.kas.sch.gr,

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

 Oktoberfest στο σχολείο μας.

Ένα «ταξίδι» στο Μόναχο και της γιορτής- ορόσημο για την πόλη αυτή πραγματοποίησαν οι μαθητές των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων με στόχο τη γνωριμία με τη γερμανική κουλτούρα και τα ήθη και έθιμα που χαρακτηρίζουν την γιορτή Oktoberfest.
Οι μαθητές της Δ’ υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Θεοδώρας Μπαλάφα κατασκεύασαν τις καρδιές Lebkuchen και έμαθαν τις πρώτες τους φράσεις στα γερμανικά. Πρόκειται για μπισκοτοκαρδιές, τις οποίες βρίσκεις σε κάθε γερμανικό πανηγύρι και είναι στολισμένες με ζαχαρόπαστα και ένα γλυκό μήνυμα, π.χ. «σ’ αγαπώ». Συνήθως δωρίζονται σε κάποιο αγαπημένο πρόσωπο για να γλυκάνουν την παραμονή στο πανηγύρι.
Η Ε’ τάξη μαζί με την εκπαιδευτικό γερμανικής Αναστασία Γκιλδάκη, πραγματοποίησε ένα ψηφιακό ταξίδι στο Μόναχο και το Oktoberfest και κατασκεύασε αφίσα- πρόσκληση για το δικό της πανηγύρι. Προσκεκλημένοι ήταν οι μαθητές της Δ’ τάξης, με τους οποίους χόρεψε ένα παραδοσιακό βαυβαρέζικο τραγούδι με χορογραφίες. Στο τέλος, κάθε μαθητής φωτογραφήθηκε στο ειδικά για την περίσταση photo booth κρατώντας ένα χαρακτηριστικό αντικείμενο.
Η Στ΄τάξη συμμετείχε κι αυτή στον εορτασμό με εμβάθυνση στη γιορτή, χορό και φωτογράφιση.
Και του χρόνου με υγεία!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου